Värnamoortens Biodlingsförenings Vårresa

Värnamoortens Biodlarförenings resa den 6 juni 2019 går i år till Västergötland

Resplan

Bussen utgår från Värnamo busstation någon gång mellan 07.00 och 07.30, återkommer om exakt tid.

Vårt första stopp gör vi 10 km öster om Falköping. Här ligger Åsle Tå – Sveriges största samling backstugor. De ligger på sina ursprungliga platser, en unik historisk miljö från 1700 och 1800 – talet. Här dricker vi förmiddagskaffe samtidigt som vi får information om stugorna. En gårdsbutik finns också med lokala produkter.

Resan går sedan vidare mot Kinnekulle där vi gör ett besök på Götene Biodlarförenings bigård i Husaby. Föreningen har här ett antal bisamhällen, en föreningsstuga och utrymmen för slungning m m. Medlemmar från föreningen kommer här att berätta för oss om verksamheten på föreningsbigården.

Det finns också möjlighet att besöka Husaby vackra kyrka. Kyrkan med sina tre torn är från 1100-talet och ligger alldeles intill föreningsbigården.

Lunchen äter vi på Kinnekullegården. Restaurangen ligger på toppen av Kinnekulle med fantastisk utsikt över landskapet.

Efter lunchen åker vi till Ringabergets Honung som ligger 5 km söder om Hjo vid Vättern. Här träffar vi Ebbe Lennartsson som har varit biodlare sedan 1985 och sedan 2002 är hans biodling ekologisk. Han kommer att berätta om skillnaden mellan ekologisk biodling och konventionell biodling. Vi kommer också att dricka eftermiddagskaffe här.

Därefter är det endast några minuters restid till Norra Fågelås och företaget VätternSparris. Här får vi information om hur man odlar sparris och även möjlighet att smaka och köpa alldeles nyskördad sparris.

Efter vårt besök på VätternSparris åker vi direkt till Värnamo.

Vi beräknar vara åter i Värnamo någon gång mellan 19.00 och 20.00.

Hoppas du tycker programmet verkar så lockande att du får lust att följa med. Givetvis är familjemedlemmar, vänner och bekanta också mycket välkomna med på resan.

Pris

Något exakt pris kan vi tyvärr inte ange nu men som en fingervisning kommer det att hamna mellan 550 och 750 kronor beroende på hur många vi blir.

Anmälan och kontakt

I priset ingår kostnad för buss och chaufför, kaffe med fralla i Åsle Tå, lunch på Kinnekullegården, eftermiddagskaffe med kaffebröd på Ringabergets Honung samt övriga besök under resan.

Vi behöver ha din anmälan senast den 23 maj eftersom vi då måste bekräfta de preliminärt gjorda bokningarna. Kontakta någon av oss om du skulle behöva ytterligare några dagars betänketid.

Meddela om du önskar vegetarisk kost eller om du är allergisk/intolerant mot någon mat.

För anmälan och mer information kontaktar du någon av oss:

Harriet Johansson, 0708 781 603, harriet.jo@telia.com

Ingrid Florentzson, 070 518 36 88, ingrid.florentzson@gmail.com

Välkommen att anmäla dig till resan!

Dela

Lämna ett svar